Pannkakor utan socker

Hem / Pannkakor utan socker

De här supergoda pannkakorna är gjorda på mandelmjöl och helt utan vetemjöl eller socker. Pannkakor utan socker är både nyttigt och gott, alltså perfekt för söndagsbrunchen!

Du har väl inte missat vårt recept på våfflor utan socker, perfekt för dig som föredrar våfflor framför pannkakor!

Ingredienser pannkakor utan socker


För 4 portioner (ca 12 pannkakor utan socker)

  • 4 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 30 g smör

Servera med:

  • Vispad grädde
  • Färska bär

Tillagning pannkakor utan socker


  1. Vispa ihop mandelmjöl , mjölk, ägg, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite mer mjölk tills pannkakssmeten blivit lös och flytande.
  2. Smält 25 g smör och tillsätt smöret i smeten under vispning.
  3. Vispa grädde och förbered de färska bären.
  4. Grädda pannkakorna på medelvärme. Stek ca 2–3 min på varje sida.
  5. Servera med vispad grädde och färska bär. En magisk frukost, lunch eller efterrätt helt utan socker!