Recept på kantarellsoppa med LCHF bröd
Det här receptet såg jag faktiskt på tv-programmet Halv åtta hos mig. Kul med lite LCHF i rutan också! Den här kantarellsoppan är perfekt i höstrusket!
Ingredienser
Kantarellsoppa
- 5 dl grädde
- 2 dl gula kantareller
- 1 dl vitt vin
- 1 purjolök
- 1–2 msk smör
- 1 tsk grönsaksbuljong
- 1 tsk sambal oelek
Lchf-bröd
- 3–4 ägg
- 3 dl riven ost
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 1.5 tsk bakpulver
- Valfri krydda till smaksättning, t.ex. alpnärings-nahrom
Tillagning
Kantarellsoppan:
- Hacka purjolöken och smält smöret
- Fräs purjolöken tills den blivit mjuk
- Hacka och tillsätt svampen
- Fräs alla ingredienser på hög värme i ca 3–4 min. Rör om under tiden
- Häll på vinet och låt allt koka ihop. Låt allt koka i ca 5 min
- Sänk värmen och lägg i sambal oelek och buljong
- Häll i all grädde och låt ingredienserna koka på medelhög värme i 20–30 min, tills grädden kokat samman och det blivit en färdig soppa
Lchf-bröd
- Sätt ugnen på 175 grader
- Kläck äggen i en bunke och vispa
- Blanda alla ingredienser i en egen skål
- Blanda äggen med övriga ingredienser
- Lägg ut bakplåtspapper på en plåt
- Lägg ut 9 lika stora klickar på plåten
- Grädda längst ned i ugnen i ca 10 min